World show! Bilder äntligen!

© Madalin TANASE - Photography© Madalin TANASE – Photography

wwflipp6

För två veckor sedan kom vi hem från World Show i Wien. Med följde en nedrans rälig influensa med massa hosta och feber. Lite magsjuka på några katter också.. Hemma väntade en tjej som skulle ha ungar så blev en tuff tid för mig att reda ut allt detta när man helst bara ville sova dygnet runt. Men sånt är livet som uppfödare. Djuren först i alla lägen. Kom dock helt av mig med att visa upp våra fina resultat från den stora Världsutställningen.

Vi var den enda uppfödaren med två nominerade bengaler, vilket vi naturligtvis är galet stolta över! Vår fina vackra minkhane Dolphin fick oerhört mycket uppmärksamhet och beröm från många domare. Ung är han ju och behöver växa i sin stora för dagen någon gängliga kropp men kvalitéerna är så många så det räckte ända till slutfinal iallafall.

ww16p

Vår pålitlige klippa på kastratsidan, Lipton, han nådde lika långt han. En fantastisk katt som år efter år bevisar att han tillhör yppersta kastrateliten bland Europas och i detta fall även världens finaste utställningskatter! Vi måste bara baka ÄNNU häftigare djur så vi kan slå de ungerska burmakatterna, som just nu har en supreme särställning och plockar hem den allra mest åtråvärda titlarna på löpande band. Tror hemligheten ligger i deras homogenitet, bengalen är ju lite av en “mångfaldskatt” dvs “olika är vackert”. Om man tittar globalt på rasen. Vi måste få en starkare likriktning! Idag är det för svårt att hitta exakt de avesldjuren man önskar om de också ska ha nya andra blodslinjer än de man jobbar med som mest och har byggt “sin” typ utifrån. Men bara kämpa på!.

Supernöjda med helgen iallafall, inte minst oerhört ödmjuka inför lyckan att ha fött upp katter som allihop tar en enorm jätteutställnng som denna med inget annat än stor ro och nyfikenhet! Härligt!

ww16r ww16o ww16n ww16m ww16l ww16k ww16j ww16h ww16g ww16i ww16s  ww16a

wwflipp2ww16b ww16f

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *