Årets första show avklarad med bravur!

nerkpris

Uzelots fina priser från helgen!

Så är man hemma efter en toppenrolig helg i Örebro. Nerikes Kattklubb är riktigt bra på anordna stora välorganiserade utställningar så alltid en fröjd att vara med på dem. 650 katter per dag fyllde den stora Conventum Arena!

Vi hade lite färre katter på plats än vi brukat på denna traditionella januaridebut.  Slumpade sig så, med honor som antingen just parats eller har småsladdar. Hanar som var “stoppade” som det heter, dvs de måste åka utomlands för att ta ett certifikat innan de får fortsätta tävla i Sverige.

Så vi “skrapade lite i skåpen” och dammade av ett par som inte varit ute sen tidigt i höstas och ja Uzelot hade legat till sig ända sen i april faktiskt. =)

Nerk17tUzelot som legat till sig =)

Så fick Fifis fina juniorkille komma med och öva lite grann, han hoppas ju få en fin karriär som kastrat senare.

Nerk17mPacific Panda debuterade, Bästa unga bengal och Nominerad till final!

Annika och Per kom med lilla Uzelot-flickan Qorint. Så roligt att se pappa och dotter på samma show!

Våra kissar fick fantastiska bedömningar rakt igenom. Vi hade för oss en helt ny domare på söndagen, Magdalena Kudra från Polen. En riktigt trevlig bekantskap. Otroligt mjuk och fin med katterna, påläst på rasen och hade också en egen känsla för vad hon ville se, vilket gick som en röd tråd genom alla bedömningar.

Uzelot som inte visat sig på utställning på nästan ett år storslammade och tog hem både Bästa vuxna bengal, nomineringar till final och slutligen Best In Show-titeln båda dagar! Oj så stolta vi vart! Uzzen är 8 kg muskler och en helt fantastiskt rar och gosig kille som älskar alla. Så mysig att ha med sig på show! Vi väntar en kull med småsladdar efter honom vilken dag som helst nu!

Nerk17zzUzelot, a “gentle giant” Best In Show båda dagarna!

Dolores Haze hade hon också haft uppehåll på ett halvår men betedde sig som hon gör detta varenda helg! Underbar tjej som belönades med Bästa vuxna hona båda dagarna, och det var i minst sagt tuff konkurrens! Så stolta! Vi satsar på att förhoppningsvis nå en Champion-titel med henne, sen hoppas vi på att hennes planerade date från USA snart ska landa i Sverige så vi kan baka oss nya mini-Dolores! Nerk17dDolores Haze, Bästa hona båda dagarna! Nominerad till final på lördagen.

Pacific Panda var på sin första show och wow vilket mottagande han fick! Underbar och älskad av alla beskriver nog bäst hans uppenbarelse. Som lillebror till Lipton och SunDog har han ju stora skor att fylla, men vi hoppas han ska fortsätta utvecklas så himla fint.

Nerk17o Nerk17i

Puss min Panda! (till vardags heter han Jeffrey)

Qorint, dotter till Uzelot, en ung tös med jättefina kvaliteer. Härlig kropp och finfina färger. Kalasvackert uttryck och härliga färger. Ex 1 men rådde inte på Pandan, inte lätt för liten tös som just gått upp i juniorklass.

Nerk17x
Qorint, Uzelottösen som kom med husse och matte! Pappa upp i dan!

Tack alla vänner, som i vanlig ordning förgyllde helgen, ni är guld värda! Nu laddar vi för Kristianstad i sluten av februari. Blir en endagars avstickare till DK också nästnästa helg för att förhoppningsvis plocka hem ett utlandscert eller två =)

Lite fler bilder, enjoy!

Nerk17f
Uzelot chillar

Nerk17a
Uzelot får en flygtur!

Nerk17c
Dolores Haze

Nerk17k
Pacific Panda

Nerk17j
Mer Panda

Nerk17s
Qorint

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *