KungsgardenCats - Bengaluppfödare med hjärta sedan tio år 

S*KungsgardenCats är en SVERAK-registrerad bengaluppfödare med utgångspunkt i Skånska Flyinge. Vi som står bakom stamnamnet är Ulrica Lindblom Granlid och Sofia Granlid och vår målsättning är att föda upp trygga, friska och rastypiska katter. Utöver oss två bedriver vi ett starkt samarbete med ett fåtal fodervärdar som alla är en viktig byggsten i Kungsgardenfamiljen. 

Vi säljer bengalkattungar i första hand till sällskap och utställning. 

Bengaluppfödare

Bakgrund och framgång

Bengaluppfödare på Kungsgarden sedan 2006

Vår vision som bengaluppfödare började för snart elva år sedan. Vi hade trappat ner på hästlivet och tiden fanns plötsligt för att kunna göra något mer. En passion för vilda kattdjur hade vi haft länge och Fifi var sen hon kunde krypa oerhört fascinerad av just katter. När vi snubblade över bengalen med dess vilda ursprung fanns ingen tvekan; Den rasen ville vi få närkontakt med! Vi letade ett bra tag innan vi fann vår första katt. God kontakt med en bra uppfödare etablerades och efter lång väntan kom så äntligen vår första djungelmisse.


Läs mer

Hälsosam avel

Inom all avel har uppfödaren ett stort ansvar. Så även vi bengaluppfödare. Att jobba för en hälsosam avel innebär många dyra och omfattande tester för att säkerställa i den mån det är möjligt, att våra avelsdjur är sunda och lämpade att bidra till rasens framtida utveckling. Bengalen är tack och lov en hälsosam och frisk ras, en katt med egenskaper att se ut som just en katt. 

DNA-tester mot ärftliga sjukdomar

Eminenta DNA-tester finnes för två av de väsentliga problem vi kan drabbas av på bengal, PK-Defiency och PRA. Alla våra avelsdjur är testade och vi kan därmed helt garantera att ingen individ från oss kommer drabbas av dessa tråkigheter.

Läs mer

Vackra katter med ett hjärta av guld

Mår katterna bra blir aveln bra   

Vi vill vara kända för glada utåtriktade imponerande individer med sin starka själ tydligt synlig i ögonen. Med hälsan som ett rättesnöre och temperamentet i fokus har vårt främsta fokus som bengaluppfödare alltid varit katternas bästa. Aldrig låtit en katt fortsätta följa med på utställning om det inte känts som att den trivs. 

Läs mer

En Kungsgardenmisse skall vara stor, vacker aktiv men
med ett milt hjärta av guld och spinnande löften om en
för-alltid-bästa-vän.

 

dogsonrund

LogoMakr (10)