Sommar fylld av småsladdar och pokaler!

Underhunden o Kermit

Underhunden vinner BIS i Sundsvall i augusti. Med sig hade han vår lille “Kermit” som just fått börja smaka på showlivet.

Nu är årets version av svensk sommar snart slut får man väl säga ? Även om den knappt ens nånsin började… Vad gäller semester, sol och bad har vi haft obefintligt av den varan, men gäller det katt så har vi haft desto mer. Flera fina kullar har sett dagens ljus. Senaste småttingarna föddes en bit in i augusti och får väl kallas sista Kungsgarden Summer Edition 2017. Sista sommarkullen blev däremot istället Yagudins första. Vår fina ryska hane som bakat en mysig hög småmuffins i underbara färger och prickar! Stolt mamma är Unicornia, vår fina hona som är syster till hunken Uzelot. I den här högen finns ännu ett par småflickor eventuellt lediga. De är knappt tre veckor gamla.

De tidigare sommarbarnen har i princip alla som ska gått hem till sina nya familjer och spännande liv. Vi har dock två små blivande finländskor kvar som väntar på att rabies och pass ska uppnå giltighet för resa. Och såklart de vi sparat =) Ska bli sååå spännande att se hur de kommer gilla showlivet i höst..

KittysoHippos 052

Ett litet framtidshopp, en Tiger Shark !

Underhunden dvs UnderDog, har fortsatt rasa fram i showringarna med oförminskad hastighet! Sedan han tog sin JW-titel i juli har han hunnit med marginal “ta en till” dvs knipa åt sig inte mindre än 6 nya BIS under sin juniortid! Han slutade på topp i söndags med att vinna sin sista juniorutställning  på Mellansvenska Kattklubbens show. Nu blir det hårda bullar då vuxenlivet väntar, plötsligt yngst och minst färdig, från att nu sista tiden varit en stor välutvecklad yngling. Men så är livet i utställningsvärlden. Han ska få prova på lite grann i höst hur han står sig mot de vuxna, men vi har naturligtvis sänkt våra förväntningar. En aning iallafall 😉 Hans morbror Dolphin har just nu förstaplatsen på Årets Katt-lista vuxna hanar, men det är ett jobbigt halvår kvar, då allt kan hända…

I alla fall ser vi hösten an med spänning. Både nya småknytt och nya utmaningar på utställning. Inte minst våra externa Kungsgardenbarn som har mattar och hussar som gillar utställning. Det har blivit flera vinster för dem också under vår och sommar. Lite bilder kommer här under. Nu hoppas vi få se ettpar nya ute i höst också. Ska även försöka ha bättre rutiner här på nyhetsfronten. Höst är väl rutiner är det inte..? På sommaren får man vara lite slarvig =) Hoppas ni tar er lite tid (en energy boost!) att tassa runt på vår hemsida ibland och kolla in nya bebisar mm.

I våras vann Vår Finlandsbaserade kille KungsgardenCats Tigger både BIS och fina titeln MR Sweden! I Danmark lever och bor vår USA-import Mainstreet Danube (delägd med Eva Hellerud), som van BIS båda dagar på show i maj

tiggerbis1

Halmstad arena i augusti, två BIS till Kungsgardenkatter! Grizzly och Katrina hade båda lyckodag!

halmstad17

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *