Vår helt otroliga drömhelg! Scandinavian Winner 2018!

SW18a

Ja vad ska man säga ??
Vi har en historia av att nå fina framgångar på Scandinavian Winner ända sedan vår första medverkan, 2007. Men detta år slog alla rekord.

Det var dessutom det största SW som nånsin anordnats med ca 850 katter på plats från 14 länder! WOW säger jag bara! Och så välordnat av proffsigt team från de två Göteborgsklubbarna VK och ÄK som har mycket rutin på stora utställningar. Allt flöt och vara bara så fint i ordning.

Och ja, var ska jag börja ??? TVÅ nybakade Scandinavian Winners från Kungsgarden blev det!
Vår egen fina kille UnderDog som gått från klarhet till klarhet hela sitt första utställningsår. Vinst på sin första utställning, plockade snabbt på sig JW-titeln som liten och avslutade 2017 med att bli årets mest framgångsrika junior/kattunge. Börjar 2018 och sitt fertila vuxenliv med dubbelvinst på Nerks stora prestigefyllda utställning och ja nu detta! En oerhört tung titel att sättta till sin redan gedigna rad i stamtavlan! Det var en känslosam seger detta! Han är resultat av många års avelsplanering, mot och medgångar. Dessutom en katt vi egentligen inte tänkt att spara för vi “behövde” ingen fler hane från dessa linjer. Men omständigheter gjorde att han fick stanna för utvärdering. “Vi kan ju alltid hitta ett hem till honom lite senare” Jo tack haha det vet man ju hur det blir med det. 🙂 Och blev ju samma denna gång förstås. Ingen är gladare än vi!

Scandinavian Winner no 1!
Sanna och SW GIC KungsgardenCats UnderDog JW

DSC_7947 (2)

Han är bakad, född och uppvuxen hemma hos Sanna i Knivsta så han är i allra högsta grad hennes vinnare också! All kärlek till denna tjej som lägger tonvis med passion, kraft och möda på att våra katter skall få det allra bästa och bli det allra bästa! Kunde jag föda upp fler Sannor till världen skulle jag göra det!! Men vi är oerhört glada och tacksamma att ha orginalet med oss i Kungsgardenfamiljen.

  1. Lycka på scenen efter vinsten!

SW18aac

SW18c

Underhunden med Sanna och sin steward Birgitta som bar honon såååå fint och proffsigt i finalen!

SW18i

Den andra som drog hem en sprillans färsk SW-titel var kastratkillen KungsgardenCats Koala, allmänt kallad Grizzly. Grizzly ägs av Pia och Lennart Wahlberg och han är verkligen deras guldklimp!
Han delar hemmet med 3 andra katter, varav två är födda här hos oss. Halvbrorsan Frazze, eller Key Lime Pie som han heter till fint var också med på utställningen  och blev OCKSÅ nominerad till kastratfinalen där han alltså fick möta brorsan Grizzly i kampen om SW-trofén.

Scandinavian Winner no 2!
SW SP KungsgardenCats Koala aka Grizzly med “sin” domare och orf. I SVERAK.
Äg. Lennart Wahlberg

SW18aa

Tredje finalist var ingen mindre än vår heta hunk SunDog!! Pappa till UnderDog och numera lycklig kastrat som mestadels sopar banorna runt om i landet när han ställs ut. Men denna helg fick han alltså se sig slagen av Grizzly. Killarna kunde alla tre nå finalen på grund av att de har olika färger och mönster

SP SC KungsgardenCats SunDog DSM DVM, HP, BIV kastrathanar och Nominerad till final!
Äg. Hillevi Förhammar
DSC_7821 (2)

DSC_7879 (2)

Grizzly är sk mink till färgen, en blondie, allmänt kallat för snöbengal. Frazze är en brunmarble och Dogge har den klassiska leoparmönstrade gyllene färgen, brunspotted heter det. De hade pga av detta haft olika domare under dagen och drog alla tre längsta strået hos respektive. De hade valt att endast ha tre korthårsdomare, vilket gjorde att endast en mycket låg procent hade möjlighet att nå finalerna. Så nomineringarna var ena riktiga rysare!

Frazze-finingen tog sitt nom han! 

SW18aad

Jag trodde jag drömde när Pia kom och meddelade att även den tredje katten (Frazze fick sin nominering sist) skulle bli en Kungsgardenkatt. Är ganska säker på att det aldrig nånsin har hänt på ett SW. Eftersom finalisterna togs ut på lördageftermiddagen kunde vi alltså på kvällen fira en SW-vinnare, vi visste då bara inte vilken 🙂 Amazing!!

SW18aabb

Att det sen när finalerna drog igång på söndagen skulle bli en till var ju bara magiskt.
FINA BÄSTA UNDERHUND! Till vardags är det ju namnet på UnderDog.

Alla tre kastratkillarna och tillika finalisterna! Grizzly, Dogge och Frazze.

SW18aadd

Men det är inte bara vinsterna som gör detta SW till ett magiskt och fantastiskt event för våran del.
Vi hade möljlighet att plocka hem sex Bäst i variant som det heter,  och det gjorde vi!! också helt overkligt. Att komma hem med Bästa vuxna, bästa junior, bästa kattunge, bästa kastrat, på de brunspottade OCH dessutom Bästa mink-bengal både fertil och kastrat!
Vidare kom det då till nomineringarna. Där blev det inte mindre än sex Kungsgardenkatter som fick komma till de olika finalerna! Ja jisses vilken helg!!
Nu skulle man ju kunna tro att vi var de enda som kom med bengaler, men icke! Det var drygt 60! bengaler på plats så konkerrensen var hårdare än nånsin.

Jag vill verkligen också lyfta fram ALLA våra fina vänner, som är ägare av en eller flera kungsgardsbengaler och med lust och iver reser runt och visar upp sina lyxkissar på utställning båda långt borta och nära! På plats på SW fanns Pia och Lennart, Pernilla och Kent, Hillevi, Emma, Annika och Per. de är verkligen värda sina vikter i guld och gör så mycket för vår uppfödning i allmänhet och de fina fyrfota adoptivbarnen i synnerhet. TACK snälla rara ni !

TACK också till Royal canin som ser till våra katter får äta den allra bästa maten som håller dem så här fantastiska!

Nu har jag skrytit massor 🙂 och låter härefter bilderna tala. en del har vi tagit själva men många är tagna av fantastiska italienska proffsfotografer som fanns på plats!

SC KungsgardenCats Dolphin, aka Flipper, Bästa mink!

SW18t SW18s

KungsgardenCats Delphine,
Dolphins dotter och bästa minkhona endast 10 månader gammal!!

SW18 u

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KungsgardenCats Katrina, Bästa kastrathona och Nominerad! Äg. Lina Hansson

SW18 t SW18m

KungsgardenCats Tiger Shark, min älsklingspojke! 8 månader. Bäst i variant bland juniorerna och Nominerad till final, där förlorade han med en enda röst.. Son till Dolphin också han.

SW18j SW18 x

KungsgardenCats Boss 429, vår fina kattunge, 5 en månader gammal son till Cooper. Bäst i Variant bland kattungarna! Samägs ihop med Sanna!

SW18p SW18n

IP CH KungsgardenCats Yagular, CACIP och 3e bästa kastrathane brunspotted. Äg. Kent och Pernilla Ekolin.

SW18zz SW18y

KungsgardenCats Balthazar, endast 11 månader och näst bästa kastrathane brunspotted! Dogge blev lite för svår, ännu 😉 Ännu en avkomma till vår fina Dolphin. Äg. Emma Möllerstedt

SW18l SW18r

KungsgardenCats Qorint, tog sin titel premier idag, bland kastraterna. Äg. Annika Dahlqvist

DSC_7905 (2)

Och så var även Tiger Sharks snygga coola kullbror på plats, Kungsgardencats Sea Bass aka Melker. Äg Per Berg

DSC_7918 (2)

Grizzly njuter i  vinnarpuffen!

SW18d

 

Sw18b

 

Tiger SharkSW18 v

BalthazarDSC_7837 (2)

Mer av Tigerhajen

DSC_7842 (2) DSC_7851 (2)

Lilla Bossen!

DSC_7876 (2)

Yagular med stolt pappa Kent!

DSC_7884 (2)

Underbara Dolphin/Flipper med bästa tjejerna! 

DSC_7889 (2) DSC_7893 (2) DSC_7897 (2)

 

Domare Ulrika Eriksson beundrar Grizzly i finalen.

SW18aaa

Tigerhajen och jag fotas och filmas av SVT!

SW18f SW18g

Grizzly på officiell vinnarplåtning

SW18grizzly

Underhunden på dito

SW18Hunden ‘

Underhunden beundras av alla tjejer i Royal canins monter SW18k

Här kan ni se alla finalerna! Kat 3 med våra kissar börjar 1:25:00 in i filmen:

https://www.youtube.com/watch?v=Wd09oFFnegk&feature=player_embedded&app=desktop

 

                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *