WOW Vi vann!! TVÅ nya Scandinavian Winners 2019!

Alltså jag är ganska mållös faktiskt! För andra året i rad tog våra fantastiska katter hem inte mindre än TVÅ titlar på detta stora evenemang. Vinnarutställningarna är ju något extra, det blir en titel att addera till kissens namn för evigt i stamtavlan, mycket eftertraktat och imponerande. Speciellt när det är dessa större shower, som just då Scandianvian Winner oftast är. Över 700 katter på plats detta år i Åbo, Finland. Lång resa med bil och båt men det var det verkligen värt! Vi hade 4 katter av fem möjliga i final. Såå jäkla stolt! Det som gjorde det hela ännu mer speciellt var att det var farfar, far och två barnbarn som tog sig till finalen. Wow liksom. SunDog nominerad som kastrat, sonen UnderDog som fertil hane och hans 2 barn Labradoodle resp Scooby Doo i junior resp kattungeklass!

Och de som höll hela vägen fram var UnderDog och Scooby Doo! Duktiga fina var de dock alla 4!!! 
Vår snygga Allisgut (Strawberry Swing) hade lite omöjligt uppdrag då hon dels gått upp i vuxen klass endast en vecka tidigare, och sen då fick möta World Winner-honan från i höstas, så hon slutade 2a i sin finaluttagning. Duktigt det också, bland ett stort gäng fina tjejer!

Av våra utflugna underbaringar är vi också mycket stolta över Wilmer som tog sitt cert i tuff konkurrens och Tigger som drog hem Bäst i Variant bland marblekastrater! Vackra unga Manta hade även hon de få åren emot sig i vuxen tjejklass.

Lilla Scooby Doo lyckades även med bedriften att slå sin pappa (och alla andra, men domaren valde mellan de två till slut) i kampen om att bli bästa brunspotted bengal! Inte ofta en liten kattunge fixar det. Men nu är ju inte heller Scooby så liten, med sina 5,7 kg är han en extremt stor unge!

Scooby är såld till Brasilien och hans brasilianska “gudmor” hade rest hela vägen till Finland för att ta med honom hem. Gissa om det blev glädjeyra både hos brasilianarna på plats och hans blivande familj som följde finalerna via länk där långt bort i världen.

Scooby är frukten av ett samarbetsprojekt mellan oss på Kungsgarden och Agona bengaler, som äger hans mamma. Mer lyckat än såhär kan det knappast bli!

UnderDog vann härmed sitt andra raka SW, såå härligt! Nu är frågan om han nästa år ska få vila på lagrarna eller försöka sig på trippel… Time will tell.

Här kommer lite bildkavalkad från helgen. Vill rikta ett stort tack till Pernilla som följde med och agerade extramamma åt Scooby då han behövde sällskap i båthytten och få lite uppassning inför visningarna. Jag hade dessutom dragit på mig värsta influensan så orken tröt rejält under helgen.

I övrigt såklart en jättekram till alla våra vänner/adoptivföräldrar som supportar och fixar med sina och våra katter så de håller top notch på alla tänkbara vis!! 

Världens bästa Dogge, finalist !


Sanna och UnderDog, ett riktigt radarpar som går från klarhet till klarhet! Framför vår sponsor Royal Canins fina logga! Utan deras matt skulle kissarna inte hålla samma superkondition!

Lillparveln med sin “nanny” Pernilla!

Visst måste man få fira lite också!!!

 

Underbara vackra Labradoodle, som föll på mållinjen i finalen mot en stor vacker ocikatthane!

 

 

 

The winners, hundpappan och hundsonen: Underhunden och Scooby!

3 generationer, fv: Pappa UnderDog, son Scooby Doo, dotter Labradoodle och farfar SunDog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *